Super League: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ένα ήδη ναρκοθετημένο πρωτάθλημα

Η απόφαση που τιμωρούσε τον Ολυμπιακό για την κροτίδα που έπεσε στο 49′ στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Super League με τον Παναθηναϊκό, ήταν δεδομένο ότι θα φέρει συγκρούσεις. 

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός, πριν εφεσιβάλλει στο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League, ήταν να διαβεβαιώσει ότι ο φταίχτης, εκείνος που πέταξε την κροτίδα στο γήπεδο και τραυμάτισε, με βάση και τη διάγνωση του «Υγεία», τον Χουάνκαρ, δεν θα ξαναπατήσει στο Καραϊσκάκη. Αυτό δεν θα έπρεπε να το κάνει μόνο προλεκτικά, αλλά και να δώσει την ενημέρωση ότι τον βρήκε. Πως έφαγε ισόβιο ban από το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Φαλήρου. Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίστηκε μεν ότι ο υπαίτιος θα βρεθεί, αλλά δεν έχει σχολιαστεί ακόμη πως βρέθηκε. Αντιθέτως, προτιμάται η οδός της ανακοίνωσης για την εσφαλμένη απόφαση της λίγκας σε ό,τι αφορά την ποινή, δηλαδή την ήττα του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε με σκορ 0-3, την αφαίρεση ενός βαθμού, την τιμωρία των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο. 

Τέτοιας φύσης ήταν η ανακοίνωση, που η Λίγκα αναγκάστηκε να δημοσιεύσει το σκεπτικό της απόφασης, αφού κιόλας είχε γίνει το unfair με τη δημοσίευση του ονοματεπωνύμου της προέδρου του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου φάτσα φόρα στις αρμαθιές των φανατικών που ουδεμία διαφορά έχουν από τους αληθινούς κατακτητές: αν είχαν πυρηνικά, θα απειλούσαν με πυρηνικά, τώρα έχουν λοστάρια και απειλούν με λοστάρια. 

Το πρωτάθλημα, αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό (ή έχει γίνει απλώς δεν μας νοιάζει) είναι πως, έχει ήδη ναρκοθετηθεί. Εδώ και δεκαετίες. Τώρα, που τέσσερις ομάδες είναι εξίσου ικανές για τον τίτλο, το ποδόσφαιρο εκτελείται από τους δολοφόνους της χαράς. Από τις ανακοινώσεις. Δεν ναρκοθετείται το πρωτάθλημα από τις τιμωρίες ενός ή δύο οργάνων που εξετάζουν περιπτώσεις, αλλά και από τις κροτίδες που πέφτουν στα γήπεδα, τα μπινελίκια για τις μανάδες παικτών και τις ευχές για ψόφο από κάθε πιθανή και απίθανη ασθένεια. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Πώς ο κόσμος ήταν τύπος και υπογραμμός με τη Γουέστ Χαμ, το βράδυ της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Europa League και δεν μπορεί να κρατήσει το φερμουάρ του κλειστό σε παιχνίδια που πραγματικά δοκιμάζουν την παιδεία του; Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνεί κάποιος ότι για τους φιλάθλους του, ο Ολυμπιακός είναι ένας μοναδικός πλανήτης, αλλά όπως όλοι οι πλανήτες έχει στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά. Στον πλανήτη Γη το κλίμα δεν είναι ίδιο κάθε ρημάδα στιγμή, κάποιες φορές έχει κρύο και άλλες ζέστη, βρέχει ή έχει ήλιο. Στον αθλητισμό αυτό απεικονίζεται με τις ήττες και τις νίκες, οι οποίες είναι το λιγότερο ενδεικτικό της αγάπης. Επιπλέον, στον ανταγωνισμό πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος για να νικάει, προκειμένου εσύ να ηττάσαι και τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει δίκαια, όχι επειδή είναι καλύτερος συνολικά, που μπορεί να συμβεί και δεν υπάρχει λόγος ντροπής, αλλά διότι είναι ικανότερος την εκάστοτε βραδιά. 

Όσο κι αν ο Ολυμπιακός θέλει να το παίξει ο σημαιοφόρος της Δικαιοσύνης, η αλήθεια είναι ότι αν θέλει πραγματικά να εντρυφήσει σε αυτόν το ρόλο, πρέπει να απαγορεύσει τις κροτίδες. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια, που δείχνει κιόλας πώς θέλεις να συμβαίνουν τα πράγματα και πόσα είσαι ικανός να κάνεις για να γίνονται με τον τρόπο που θέλεις εσύ. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Τα άλλα περί ναρκοθεσίας είναι τρίχες κατσαρές -όσο τρίχες είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι το θύμα στην υπόθεση, αφού παρόμοια πράγματα έχουν γίνει στη Λεωφόρο.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται και οι αθλητές είναι απαραίτητο να εκφράζονται στον αγωνιστικό χώρο δίχως να φοβούνται. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη ναρκοθετείται το πρωτάθλημα -και συνολικά το ποδόσφαιρο. 

 

Ο Μάντης