Euroleague: Ο λαβωμένος Παναθηναϊκός έχασε εύκολα από την Μπαρτσελόνα

Ήταν εκ προοιμίου mission impossible η αποστολή του Παναθηναϊκού το βράδυ της Παρασκευής στη Βαρκελώνη, επί της Μπαρτσελόνα, για το έκτο παιχνίδι των «πράσινων» στη Euroleague. Η νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του Ολυμπιακού τη Δευτέρα, για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League, αποδείχθηκε πύρρειος, καθώς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία μεσοβδόμαδα απέκτησε και τον Κέντρικ Ναν, εμφανίστηκε λαβωμένη και άνευ… πόιντ γκαρντ στη Βαρκελώνη. Οι τραυματισμοί των Κώστα Σλούκα και Λούκα Βιλντόσα άφηναν τον Τζέριαν Γκραντ σχεδόν μόνο στη θέση του πόιντ γκαρντ, ενώ έλειπε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είχαν ήδη σκιαγραφήσει μια επικείμενη ήττα, απέναντι σε μια ομάδα που και πάνοπλος να ήταν ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα νικούσε, καθώς θεωρείται η πιο φορμαρισμένη στη Euroleague.

Διάθεση για αντίσταση φαινομενικά υπήρχε, αλλά για να μπορούν οι παίκτες του Αταμάν να είναι ανταγωνιστικοί για πολλή ώρα απέναντι στους «μπλαουγκράνα» του Ρότζερ Γκριμάου, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει ένα πολύ πιο freestyle παιχνίδι τη μετά Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εποχή και παίζουν σαφέστερα με περισσότερη αλεγρία, έπρεπε να είναι σε όλα τέλειοι.

Η μαχητικότητα κράτησε, στην πραγματικότητα, ένα δεκάλεπτο, με τον Γκραντ να προσπαθεί να είναι απειλητικός και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ 21-20. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει 7 πόντους από τον Αμερικανό, ενώ σούταραν 3 στα 5 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, την ώρα που οι Καταλανοί, που ήδη είχαν 3 κλεψίματα και ριμπάουντ περισσότερα στην πρώτη περίοδο, εμπιστεύονταν για τις επιθέσεις τους το σουτ από μέση απόσταση.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Η απορία για το πόσο θα άντεχε να παίζει σε αυτόν το ρυθμό ο Παναθηναϊκός απαντήθηκε άμεσα, καθώς οι παίκτες του Γκριμάου «έτρεξαν» ένα σερί 10-1, με το οποίο προηγήθηκαν 31-22. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το κουράγιο να μειώσει σε 33-28, αλλά όταν η Μπαρτσελόνα έκανε νέο σερί, της τάξης του 6-0, δεν ξαναπλησίασε. Σε αυτές 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Το 33-28 έγινε 39-28 και το 45-33 του ημιχρόνου, 54-35. Οι Καταλανοί κυριάρχησαν από αέρος και πήραν 13 περισσότερα ριμπάουντ (42-29), τα οποία τούς επέτρεψαν περισσότερους πόντους στο τρανζίσιον. Μάλιστα, οι «πράσινοι» πήραν μόλις 16 ριμπάουντ στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, μια πενιχρή συγκομιδή. Ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα έριξαν ρυθμούς από εκείνο το σημείο της τρίτης περιόδου και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Καταλανοί δεν επεδίωξαν να ανοίξουν περισσότερο την ψαλίδα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει επιμέρους 9-25, αφού τελικά νίκησαν 80-72. Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Βερολίνο για να παίξει με την Άλμπα την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο επόμενο παιχνίδι του στη διοργάνωση. 

Οι διαιτητές: Ράντοβιτς, Λάτισεβς, Μπισάνγκ

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72

Μπαρτσελόνα (Ρ. Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Πάουλι 12 (1/3 τρίπομτα, 4 ριμπάουντ, 4 λάθη), Βέσελι 9 (4 ριμπαόυντ, 2 κλεψίματα) , Μπριθουέλα 8, Κάλινιτς 10 (2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη) , Σατοράνσκι 10 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο) , Ερνανγκόμεθ 5 (3 ριμπάουντ) , Αμπρίνες 2 , Πάρκερ 17 (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Νάτζι 3 , Σαρ, Πάρα 2. 

Παναθηναϊκός (Εργκ. Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Γκάι 6 (1/4 τρίποντα, 4 λάθη) , Μωραΐτης 5 (1/2 τρίποντα, 4 ασίστ), Μπαλτσερόφσκι 12 (4 ριμπάουντ), Γκραντ 15 (2), Λεσόρ 9 (4 ριμπάουντ) , Γκριγκόνις 11 (2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη) , Μήτογλου 6 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Ερνανγκόμεθ (3 ριμπάουντ).