Ρόμα: Αμέσως μετά την ήττα από τη Νάπολι, ο φλογερός Ζοσέ Μουρίνιο σήμανε αντεπίθεση

Αν θα αναλάβει την εθνική Βραζιλίας, όπως έχει ακουστεί, γραφτεί και δομηθεί με βάση κινήσεις του που έχουν αποκαλυφθεί, δεν είναι γνωστό. Το βέβαιο είναι ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο, νεοεισελθών στην έβδομη δεκαετία αυτής της παλιοζωής από την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, είναι προπονητής για σύλλογο. Αποδεικνύεται εκ του… ορθιλικίου που τραβάει κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της Ρόμα και από τις σπουδαίες αντιδράσεις του, απαξάπασες αξιόλογα meme για να γελάσει το χειλάκι του κοσμάκη. 

Ο Μουρίνιο, που είπαν ότι πια το ποδόσφαιρο τον έχει ξεβράσει, ότι οι ιδέες του είναι αναχρονιστικές και πως δεν μπορεί να ακολουθήσει την εξέλιξη, ανέκαθεν αποτελούσε ένα ποδοσφαιρικό θέρετρο, αλλά τα χρόνια του ανταγωνισμού αυτό ήταν θαμμένο μέσα στις διεκδικήσεις τίτλων, πλειστάδες εξ αυτών με τα χέρια του ως κατάληξη. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Με τη Ρόμα, ο ίδιος δεν νιώθει απλώς ανταγωνιστικά αλλά, έχει και τη διάσταση του Πυγμαλίωνα σε ό,τι αφορά τη γαλούχηση των ποδοσφαιριστών. Το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου, στο «Σαν Πάολο»,  οι «τζιαλορόσι» σχεδόν τύλιξαν τη Νάπολι σε μια κόλλα χαρτί, αλλά έχασαν τρόπω αιφνιδιαστικώ, από μια υπέροχη προσπάθεια του (γιου του Ντιέγκο) Τζιοβάνι Σιμεόνε. Η Νάπολι βρήκε το γκολ που αύξησε την απόστασή της στους 13 βαθμούς της δεύτερης Ίντερ στο 86′ και ένα πλάνο του Πορτογάλου, εν είδει αγάλματος, ήταν αρκετό για να διαπιστωθεί ο συναισθηματικός κόσμος του: το σπουδαίο κοουτσάρισμα σε αντιδιαστολή με τους μηδέν βαθμούς. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Η Ρόμα είναι έκτη στη βαθμολογία της Serie A, αλλά μόνον κατ’ επίφαση: βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το Conference League. Ο Μουρίνιο μπήκε στα αποδυτήρια ύστερα από την ήττα από τους «παρτενοπέι» και απαίτησε ομαδική φωτογραφία. Η αντίθεση των προσώπων ήταν έκδηλη και έρεπε προς τη διαστροφή: ο ίδιος, με πρόσωπο παραμορφωμένο από την έξαψη και τη γροθιά σηκωμένη, σε σχέση με τα απογοητευμένα πρόσωπα των νεαρών ποδοσφαιριστών. 

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Τουλάχιστον φάνηκε ότι στη Ρώμη το λάβαρο της αντεπίθεσης. Οι «τζιαλορόσι» είναι καλή ομάδα, συνεχίζουν στο Europa League και ψάχνουν την… προαγωγή τους τον επόμενο χρόνο, στους ομίλους του Champions League. Οι παίκτες λατρεύουν τον Μουρίνιο και στη Ρώμη η ζωή προχωρά με έναν Ίβηρα ήρωα, τα κέρματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και το φελινικό σουρεαλισμό που είναι καθημερινό δρώμενο στην «αιώνια πόλη».