Ο θρύλος της Γαλλίας και της Μπάγερν Franck Ribery αποσύρεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο έχει αναδείξει πολλούς παίκτες, αλλά μόνο λίγοι έχουν σημαδέψει μια εποχή όπως ο πρώην ακραίος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και της Γαλλίας Franck Ribery, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα 39 του χρόνια, μετά από 715 παιχνίδια σε 19 χρόνια, λόγω επίμονων προβλημάτων στο γόνατο.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Ο πρώην εξτρέμ της Μπάγερν ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω ενός βίντεο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ευχαρίστησε επίσης την οικογένειά του και τους οπαδούς του.

“Το γεγονός ότι μπόρεσα να παίξω σε υψηλό επίπεδο για σχεδόν 20 χρόνια και να κάνω αυτή την καριέρα οφείλεται και στο ότι, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, ήσασταν πάντα εκεί. Μου δώσατε τη δύναμη να ζήσω αυτή την απίστευτη περιπέτεια”. Ο Ριμπερί δήλωσε: “Ο Ριμπερί είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ.

“Αλλά σήμερα, παρά τις προσπάθειές μου τους τελευταίους τρεις μήνες, ο πόνος στο γόνατό μου έχει επιδεινωθεί και οι γιατροί είναι ξεκάθαροι: δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω να παίζω. Έτσι πρέπει να τερματίσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας παίκτης”. Είπε ακόμη: “Δεν θα πρέπει να το κάνω αυτό.

“Αυτό είναι το τέλος ενός κεφαλαίου, του κεφαλαίου μου ως παίκτης, αλλά όχι της επαγγελματικής μου ιστορίας- να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Θα σας δω λοιπόν σύντομα, για την αρχή ενός νέου όμορφου κεφαλαίου”. Ολοκλήρωσε το βίντεο.

Ο Ριμπερί πρόσθεσε και μια δεύτερη συναισθηματική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

“Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, το ποδόσφαιρο θα παραμείνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να με υποστηρίζετε και στο μέλλον, όπως κάνατε πάντα. Μου λείπει ήδη. Η μπάλα, ο αγωνιστικός χώρος, τα γήπεδα, εσείς οι οπαδοί. Και όμως ξέρω ότι θα είμαι πάντα κοντά σε όλα αυτά. Επίσης, στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο και εγώ. Αυτά ανήκουν μαζί. Και πάντα θα ανήκουν”. Έγραψε.

Ο Franck Ribery έπαιξε σε πολλούς συλλόγους στη μακρά καριέρα του, η οποία περιλαμβάνει τη Μασσαλία και τη Φιορεντίνα. Αλλά πέτυχε την επιτυχία στην Μπάγερν Μονάχου, όπου κατέκτησε 17 μεγάλες διακρίσεις σε 12 σεζόν, οι οποίες περιλαμβάνουν εννέα τίτλους Bundesliga, έξι Κύπελλα Γερμανίας και το Champions League.

Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2006 και πραγματοποίησε 81 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας, στις οποίες σημείωσε 14 γκολ πριν αποσυρθεί το 2014. Είναι ένας από τους παίκτες
που έχασε η ομάδα της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 απέναντι στην Ιταλία.

Ο Ριμπερί εντάχθηκε στη Φιορεντίνα για δύο σεζόν με ελεύθερη μεταγραφή μετά την αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου το 2019 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Σαλερνιτάνα πέρυσι και πραγματοποίησε 23 εμφανίσεις με αυτήν, αλλά τραυματίστηκε στην αρχή της σεζόν και έπαιξε δύο παιχνίδια τον Αύγουστο, αφού αποθεραπεύτηκε, αλλά τραυματίστηκε ξανά.

Η Σαλερνιτάνα δήλωσε ότι συμφώνησαν αμοιβαία να λύσουν το συμβόλαιο του ακραίου επιθετικού, αλλά ο Ριμπερί θα συνεχίσει σε άλλο ρόλο στον σύλλογο.

Επιπλέον, ο Φρανκ θα αποχαιρετήσει τους φιλάθλους πριν από τον αγώνα με τη Σπέτσια το Σάββατο.

Το αφεντικό της Σαλερνιτάνα, Νταβίντε Νικόλα, δήλωσε ότι ο Φρανκ θα είναι μέρος του επιτελείου του, καθώς εικάζεται ότι θα αρχίσει να εργάζεται για τις άδειες προπονητή.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια 

Πολλοί παίκτες απέτισαν φόρο τιμής σε έναν από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.