Τζορτζ Μάικλ: Του ήρθε το «Last Christmas» ενώ παρακολουθούσε ποδόσφαιρο

Η κόντρα για το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών είναι αληθινή. Οι φίλοι της Μαράια Κάρεϊ ερίζουν με εκείνους των Wham και του Τζορτζ Μάικλ. Οι μεν αναφέρουν ότι το «All i want for Christmas is you» είναι η επιτομή του χριστουγεννιάτικου πνεύματος, οι δε πως ουδείς πάει κοντά στο «Last Christmas». Το δεύτερο έχει ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα: δεν είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αλλά ο φρόντμαν των Wham το σκαρφίστηκε βλέποντας μπάλα στην τηλεόραση.

Ήταν Αύγουστος του 1984 όταν ο Τζορτζ Μάικλ και ο Άντριου Ρίτζλεϊ, ως ντουέτο Wham ηχογράφησαν το πιο δημοφιλές εορταστικό τραγούδι της γενιάς τους, το διάσημο «Last Christmas».

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς από την Epic Records, σε διπλό A-side με το “Everything She Wants”. Οι Wham δώρισαν όλα τα έσοδα της πρώτης χρονιάς για το λιμό της Αιθιοπίας.

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του 1984, στο σπίτι των γονιών του Τζορτζ Μάικλ. «Καθώς βλέπαμε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση», γράφει ο Άντριου Ρίτζλεϊ στα απομνημονεύματα των Wham!

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

«Τρώγαμε μια μπουκιά και καθόμασταν μαζί χαλαρώνοντας με την τηλεόραση ανοιχτή στο βάθος, όταν, σχεδόν απαρατήρητος, ο Τζορτζ εξαφανίστηκε στον επάνω όροφο για περίπου μία ώρα. Όταν επέστρεψε κάτω, ήταν τόσο ενθουσιασμός που έμοιαζε σαν να είχε ανακαλύψει χρυσό. Κατά μία έννοια, είχε», αναφέρει ο Ρίτζλεϊ.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι Χριστουγεννιάτικο, δηλαδή δεν έχει εορταστικό χαρακτήρα. Είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας από τα προηγούμενα Χριστούγεννα και πλέον ο ήρωας των στίχων ένα χρόνο μετά ελπίζει σε μια νέα αγάπη.

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η επιτυχία του και η απόλυτη ταύτιση με τα Χριστούγεννα οφείλεται στο γεγονός ότι το ρεφρέν επαναλαμβάνεται εξίμισι φορές. Πάντως τα Χριστούγεννα απουσιάζουν πλήρως από το υπόλοιπο τραγούδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής είχε κατηγορήσει τους WHAM για κλοπή της μελωδίας. Το ντουέτο ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του.

Ο Τζόρτζ Μάικλ λάτρευε τα Χριστούγεννα και η ειρωνεία είναι ότι ο δημιουργός του Last Christmas πέθανε στα 53 του, το 2016, ανήμερα των Χριστουγέννων.