Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο Κωνσταντέλιας είναι ποιητής του ποδοσφαίρου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει σκηνοθετήσει με τέτοιον τρόπο το έργο στον ΠΑΟΚ, που του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αποθεώνεις τους νεαρούς παίκτες του, όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, στα διεθνή Μέσα χωρίς να φοβάται τα… καλάμια που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Ρουμάνος έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Ιταλίας και φυσικά ήταν προετοιμασμένος να ερωτηθεί για τους “θησαυρούς” που διαθέτει ο “δικέφαλος του Βορρά”. Δεν επρόκειτο μόνο για την αναγνώρισή τους μέσα από την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και για το πιθανό ενδιαφέρον από τη γείτονα, που ψάχνει… αμυντικούς και ποιητές του ποδοσφαίρου. Η Ιταλία είναι, άλλωστε, μια χώρα που ζει και αναπνέει μέσω του Τζόρτζιο Κελίνι, αλλά απολαμβάνει το ευ ζην, αυτό που αποκαλείται “η ομορφιά της ζωής” μέσω του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, στον οποίο, όχι τυχαία, αν αναλογιστεί κάποιος τη σημασία που έχει η τέχνη για τη γείτονα, έχει δοθεί το προσωνύμιο “Πιντουρίκιο”, δηλαδή του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου του Μεσαίωνα, που θεωρείται ένα από τα σύμβολα της Αναγέννησης. 

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Κουλιεράκης στα μάτια των Ιταλών έχει το διαμέτρημα του Κώστα Μανωλά, ενδεχομένως να αποτελεί και βελτιωμένη έκδοση, μια και είναι ψηλός και δυνατός, ένα φιζίκ που αρέσει πολύ σε καλές ομάδες της Serie A. Η Μίλαν έχει εκδηλώσει επανειλημμένως φιλολογικό ενδιαφέρον για τον 20χρονο στόπερ. 

Ραζβάν Λουτσέσκου: Τι είπε για τους… θησαυρούς

Ο Λουτσέσκου, φυσικά, γνωρίζει πώς να κρατάει τους νεαρούς παίκτες του σε εγρήγορση, ακόμα κι όταν μιλάει με επαινευτικά λόγια για εκείνους. Το “ναι μεν αλλά, στις τοποθετήσεις του για τον Κουλιεράκη και τον Κωνσταντέλια, είναι αξιοσημείωτο.  

Για τον Κουλιεράκη: “Ο Κουλιεράκης έγινε βασικός πέρσι σε ηλικία 18 ετών. Ήταν φυσικό να κάνει αρκετά λάθη αλλά έχει την ισχυρή προσωπικότητα να μη δίνει σημασία σε αυτά. Έτσι στο επόμενο λεπτό είναι ξανά 100% δυνατός. Του αρέσει επίσης να χτίζει το παιχνίδι από πίσω”.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Για τον Κωνσταντέλια: “Ο Κωνσταντέλιας έγινε βασικός στα 19 του, είναι ένα εξωπραγματικό ταλέντο που παίζει στο “10” και στα άκρα. Έχει την ικανότητα να αλλάζει κατευθύνσεις, να παίζει με πρόσωπο στην εστία, κάτι που σπάνια βλέπει κανείς στο ποδόσφαιρο. Υστερεί ακόμα σε πνευματική δύναμη για να θέλει να είναι αποφασιστικός. Είναι λίγο ρομαντικός, λίγο ποιητής του ποδοσφαίρου γιατί λέει ότι θέλει να είναι ευτυχισμένος όταν παίζει. Αυτό είναι αλήθεια αλλά πρέπει και να νικάς”.

Ο ΠΑΟΚ πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κωνσταντέλια αρχικά, οπότε οι Ιταλοί ενδεχομένως να θέλουν να έχουν και μια γενική ιδέα για το πόσο κοστολογείται. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής για τον οποίο ερωτήθηκε -και άρα συνάγεται ότι το όνομά του υπάρχει στα γραφεία των ομάδων- είναι ο Κοτάρσκι. Ο Λουτσέσκου μίλησε επίσης θετικά, όμως ανέφερε, χωρίς να ονομάσει, κι άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν χάρισμα: “Όσο για τον Κοτάρσκι, είναι τώρα 24 χρόνων, ήρθε σε εμάς 22 χρόνων. Είναι εξαιρετικός με τα πόδια, έχει δυνατή προσωπικότητα. Υπάρχουν κι άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ με φυσικό ταλέντο”.