Πελέ: Η Σάντος δεν αποσύρει το νούμερο 10 κατά την επιθυμία του

Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, μετά το αίτημα της οικογένειας του Πελέ, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, στην ηλικία των 82, για απόσυρση του νούμερου «10» στις φανέλες της, η άρνηση της ομάδας από το Σάο Πάουλο ήταν επιθυμία του… ίδιου του μαύρου μαργαριταριού. Άλλωστε, ο Πελέ ουδέποτε ήταν επηρμένος, όσο κι αν επίσης δεν την διέπει σεμνοτυφία. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Έτσι, μπορεί η οικογένεια του να έκανε επίσημα αίτημα στη Σάντος για να αποσύρει το «10» που φορούσε ο Πελέ, αλλά ο σύλλογος του Σάο Πάουλο δεν θα προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Ο λόγος είναι ο ίδιος ο «βασιλιάς», καθώς σε συνέντευξη του σε youtouber της χώρας του το 2017, όταν ρωτήθηκε για το αν επιθυμεί να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά από την ομάδα που τον ανέδειξε ο αγαπημένος του αριθμός, η απάντησή του ήταν αρνητική.

 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Έτσι, παρά το γεγονός πως η διοίκηση της Σάντος είχε αναφέρει πως θα αποσύρει το «10» τουλάχιστον για το 2023, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα, σεβόμενη την παλαιότερη επιθυμία του Πελέ.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Globo Esporte», «ο πρόεδρος της Σάντος, Αντρές Ρουέντα, επέλεξε να σεβαστεί και να υλοποιήσει την επιθυμία του Πελέ, αφήνοντας το νούμερο διαθέσιμο για τους παίκτες της ομάδας».