Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Σε λένε ακόμη Βραζιλία

Είναι θηριώδης μόνο η αίσθηση ενός παιχνιδιού της εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα χρόνια από το 1982, με το Παγκόσμιο Κύπελλο της ομάδας του Τέλε Σαντάνα, είναι πλέον 40 και η παρακμή δεν φαίνεται στη στέρηση από τα τρόπαια, έχει πάρει δύο από τότε, το 1994 και το 2002, αλλά σε ό,τι περικλείει το μύθο της. Είναι το είδος του ποδοσφαίρου, του ζόγκο μπονίτο, που σιγά σιγά φθίνει, στο σημείο που οι ποδοσφαιρόφιλοι, ανεξαρτήτως, βλέπουν οάσεις στην ανθρώπινη ικανότητα.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Από τον Καρέκα στον Ρομάριο, από εκείν στον Ρονάλντο και τον Ριβάλντο, τον Ροναλντίνιο, αρτίστες μεταφυσικού βεληνεκούς όπως ο Τζαλμίνια και ο Ντένιλσον, ο πιο συγκροτημένος Κακά, ο Νεϊμάρ τώρα, είναι εκείνη η ειδική κατηγορία που βάζει τον κόσμο να ψάχνει τα θαύματα, όσο πραγματιστικός κι αν έχει γίνει -κι αυτό μέσω της εικονικής πραγματικότητας και μιας δυνητικής μείωσης της απόστασης που δυνητικά μεγαλώνει. 

Εκείνο το συγκρότημα του Τέλε Σαντάνα, το τελευταίο που ράφτηκε σε μόδιστρο με sur mesure κοστούμι για τη μυθολογία του ποδοσφαίρου, ίσως κάηκε από το έντονο χρώμα, αυτό που έκανε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία να μοιάζει σαν να βούτηξε από τα βράχια του τεχνικολόρ στη γαλάζια θάλασσα. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια

Κι όμως, πάλι η Βραζιλία είναι αυτό το ανεξήγητο, που απλώς αρκεί να υποψιάζεσαι την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, για να μπαίνεις σε μια μέθεξη. Ίσως είναι αυτή η προγονική μνήμη, εκείνη η μία τηλεόραση στις γειτονιές που μαζεύονταν για να παρακολουθήσουν τον Πελέ, η κίτρινη φανέλα, μια απόχρωση που δεν έχεις ξανασυναντήσει, το πόσο ταιριάζει με το μπλε σορτσάκι. Το κίτρινο για τους ίδιους τους Βραζιλιάνους είναι το χρώμα της θαλπωρής, εκείνο που αντικατέστησε το άσπρο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, όταν η Ουρουγουάη τούς νίκησε 2-1 στο τελευταίο παιχνίδι του τελικού γύρου και τους πήρε το κύπελλο μέσα στο «Μαρακάνα». 

Ο κόσμος μαζεύεται για να χαιρετίσει τη μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών, το πιο εμβληματικό όνομα, το μόνο που, αν δεν υπήρχε ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε για την αυτοσυντήρησή μας. Ο κόσμος κρατά το μύθο αλώβητο. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!