Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Λιονέλ Μέσι, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και μία φωτογραφία

Τι σημαίνει για την Αργεντινή το τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου, το οποίο κατέκτησε για τρίτη φορά στο Κατάρ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, είναι ταυτοχρόνως εύκολο και δύσκολο να γίνει κατανοητό. Σε ποια φρενίτιδα και σε ποια εναλλαγή συναισθημάτων έχει περιέλθει οποιοσδήποτε Αργεντινός στον πλανήτη, από την Γιάσμιν στο Μπρούκλιν ως τον Χόρχε στη Σάντα Φε, πώς νιώθουν στο Ροζάριο και την Παταγωνία, σε ποια πέτρα κάθονται μαγεμένοι οι αγελαδάρηδες είναι απλό να το σκεφτείς, αλλά περίπλοκο στην περιγραφή του. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Η 20ή Δεκεμβρίου του 2022 ανακηρήχθηκε αργία, αλλά η 18η θα γίνει οσονούπω εθνική εορτή. Την Τρίτη βγήκαν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να πανηγυρίσουν με την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι, στο σημείο που αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν με ελικόπτερα. Στιγμές απείρου κάλλους, στιγμές που ο Ροδρίγο ντε Πολ καταλαβαίνει ότι είναι ό,τι έπρεπε να γίνει, αφού «υποφέραμε για να είμαστε ευτυχισμένοι μετά». 

Ο Μέσι το καταλαβαίνει ως οι στιγμές που ήταν αναγκαίο να σβηστούν όλα εκείνα τα χρόνια που έγινε η persona non grata, o αποδιοπομπαίος τράγος από τότε που ξεκίνησε σχεδόν έως, πρώτα, την αποχώρησή του το 2016 και, αργότερα, τον τελικό του Copa America στο «Μαρακανά» με τη Βραζιλία. 

Ο Λέο, ο «πίμπε», ο διάδοχος του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο άνθρωπος που έσβησε την κατάρα, εκείνος που ύστερα από 36 χρόνια οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, ξεκίνησε τις μπύρες από την εκκίνηση της παρέλασης. Άντε, να γίνουμε και λίγο ανθρώποι. Παρέμενε φωτεινός, λαμπερός, με κάτι υπερφυσικό και υπερφυσικά ζεστό πάνω του. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Άλλωστε, στην Αργεντινή το καλοκαίρι τώρα αρχίζει. Ήταν «φθινόπωρο» του 2020 όταν η «Ole» απαθανάτισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα με το τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου και ένα… θερμός και τον έβαλε στο πρωτοσέλιδό της. Στις 24 Μαΐου το ανήρτησε στο twitter. Ο «Πελούσα» είχε ευχηθεί να κατακτήσει η εθνική ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο και να γίνει βασικό θέμα.

 

Ο Μαραντόνα ταξίδεψε σε μια κάποια γειτονιά, αγγέλων ή διαβόλων ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, ύστερα από μισό χρόνο αλλά ο Μέσι δεν τον ξέχασε. Φορώντας μία μπλούζα με τρία αστέρια, που υποδηλώνει την κατάκτηση των τριών, πια, Παγκόσμιων Κυπέλλων από την εθνική Αργεντινής, και με το τρόπαιο εκ δεξιών του, κρατώντας σχεδόν το ίδιο θερμός, απέτινε φόρο τιμής σε εκείνο το πρωτοσέλιδο της «Ole».

Αν η φωτογραφία γίνει πρωτοσέλιδη, ουδείς ξέρει, ο Μέσι, όμως, δεν ανησυχεί για αυτό.