Η Γερμανία έχασε για πρώτη φορά από το 1978 και το 3-2 από την Αυστρία με ανατροπή ένα παιχνίδι Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η Ισπανία πέτυχε την πλέον ευρεία νίκη της στη διοργάνωση, ενώ έδωσε στον κόσμο (που δεν τον ήξερε διότι είναι γενικώς γνωστός), τον τρίτο νεότερο σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.
Η μέρα είχε… πράγμα, αν, κιόλας, κάποιος εκπλήσσεται με το να δείχνει φαντασία ό,τι θεωρεί στείρο. Αυτό έγινε στην περίπτωση των Γερμανών, που είδαν και αποείδαν με τα συνολικά ήξεις αφήξεις της FIFA και την απαγόρευση στους παίκτες να φορέσουν περιβραχιόνιο, και στη φωτογράφιση για το παιχνίδι με την Ιαπωνία έβαλαν το χέρι στο στόμα, με τρόπο εντυπωσιακό. Ήταν μια εκπληκτική κίνηση, που όμως δεν επιβραβεύτηκε στο γήπεδο, καθώς οι Ασιάτες γύρισαν το εις βάρος τους 1-0 και νίκησαν 2-1. Η Ισπανία, από τη μεριά της, πέτυχε νίκη-ρεκόρ: το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα ήταν η ευρύτερη στην Ιστορία της «ρόχα», ενώ το γκολ που σημείωσε ο Πέδρι, και με το οποίο έκανε το σκορ 4-0, τον έκανε, στα 18 έτη και 110 μέρες, το νεότερο Ισπανό σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο και τρίτο μικρότερο στην Ιστορία.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία στις 27 Νοεμβρίου (21:00) και αν δεν νικήσει και η Ιαπωνία επικρατήσει της Κόστα Ρίκα, η «νασιονάλμανσαφτ» θα αποκλειστεί. Αν νικήσει, η τριπλή ισοβαθμία είναι αρκετά πιθανή.
Στον πέμπτο όμιλο, το Μαρόκο και η Κροατία έφεραν «λευκή» ισοπαλία και το Βέλγιο, με τον Τιμπό Κουρτουά να αποκρούει πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις και τον Μισί Μπατσουαγί να σκοράρει, νίκησε 1-0 τον Καναδά.
Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια
Σε ό,τι αφορά την πέμπτη μέρα της διοργάνωσης, γίνονται τα παιχνίδια του έβδομου και του όγδοου ομίλου. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Βραζιλίας με τη Σερβία στις 21:00, για τον έβδομο όμιλο, ενώ νωρίς, στις 12:00, η Ελβετία παίζει με το Καμερούν. Για τον όγδοο όμιλο, η Ουρουγουάη παίζει με τη Νότιο Κορέα στις 15:00, ενώ στις 18:00 ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα παίξει στο πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο της παροιμοιώδους καριέρας του, αφού η Πορτογαλαία υποδέχεται την Γκάνα.
Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!
Το πανόραμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου
Τα αποτελέσματα
Α’ όμιλος
Τα αποτελέσματα: Κατάρ-Εκουαδόρ 0-2, Σενεγάλη-Ολλανδία 0-2
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Ολλανδία 3 (2-0), Εκουαδόρ 3 (2-0), Σενεγάλη 0 (0-2), Κατάρ 0 (0-2)
B’ όμιλος
Τα αποτελέσματα: Αγγλία-Ιράν 6-2, ΗΠΑ-Ουαλία 1-1
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Αγγλία 3 (6-2), Ουαλία 1 (1-1), ΗΠΑ 1 (1-1), Ιράν 0 (2-6)
Γ’ όμιλος
Τα αποτελέσματα: Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2, Μεξικό-Πολωνία 0-0
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Σαουδική Αραβία 3 (2-1), Πολωνία 1 (0-0), Μεξικό 1 (0-0), Αργεντινή 0 (1-2)
Δ’ όμιλος
Δανία-Τυνησία 0-0, Γαλλία-Αυστραλία 4-1
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Γαλλία 3 (4-1), Δανία 1 (0-0), Τυνησία 1 (0-0), Αυστραλία 0 (1-4)
Ε’ όμιλος
Τα αποτελέσματα: Γερμανία-Ιαπωνία 1-2, Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Ισπανία 3 (7-0), Ιαπωνία 3 (2-1), Γερμανία 0 (1-2), Κόστα Ρίκα 0 (0-7)
ΣΤ’ όμιλος
Μαρόκο-Κροατία 0-0, Βέλγιο-Καναδάς 1-0
Η βαθμολογία (σε ένα παιχνίδι): Βέλγιο 3 (1-0), Μαρόκο 1 (0-0), Κροατία 1 (0-0), Καναδάς 0 (0-1)
Το πρόγραμμα (Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου)
Ζ’ όμιλος: 12:00 Ελβετία-Καμερούν, 21:00 Βραζιλία-Σερβία
Η’ όμιλος: 15:00 Ουρουγουάη-Νότιος Κορέα, 18:00 Πορτογαλία-Γκάνα