Οκτώ γήπεδα ή στάδια τελευταίας τεχνολογίας θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

 

 

1. Ντόχα, Khalifa International Stadium (40.000 θέσεις): Το μοναδικό στάδιο του Κατάρ που υπήρχε πριν από την επιλογή της χώρας ως διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Είναι ένα στάδιο που χτίστηκε το 1976, όμως υποβλήθηκε σε αρκετές ανακαινίσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη του 2018 και θα φιλοξενήσει συνολικά 8 αγώνες (μεταξύ των οποίων και τον μικρό τελικό).

2. Aλ-Κορ, Al-Bayt Stadium (60.000 θέσεις): Αυτό το γήπεδο, με ιδιαίτερη πρόσβαση για τους φιλάθλους (μόνο με λεωφορείο ή ταξί), χτίστηκε με τη μορφή σκηνής Βεδουίνων.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ του Κατάρ και του Εκουαδόρ, ενώ συνολικά σε αυτή την έδρα θα διεξαχθούν 9 αγώνες (ένας από τους δύο ημιτελικούς). Οι πύλες του άνοιξαν επίσημα στις 30 Νοεμβρίου 2021 για το Κύπελλο του Αραβικού Κόλπου και τον αγώνα Κατάρ-Μπαχρέιν.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια

3. Al-Βακράχ, Al-Janoub Stadium (40.000 θέσεις): Το σχήμα αυτού του σταδίου είναι εμπνευσμένο από τις γάστρες των ψαρόβαρκων που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στις ακτές της Αραβικής Χερσονήσου.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Τα εγκαίνια στο συγκεκριμένο γήπεδο πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2019 για τον τελικό του «Amir Cup» και στην επικείμενη διοργάνωση θα φιλοξενήσει συνολικά 7 ματς, ένα εκ των οποίων για τη φάση των «16».

4. Ντόχα, Education City Stadium (40.000 θέσεις): Πολύ εύκολη η πρόσβαση στο στάδιο, το οποίο έχει σχήμα διαμαντιού.

 

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Όπως προδίδει το όνομά του, είναι ένα γήπεδο που βρίσκεται κοντά σε μία περιοχή με αρκετά πανεπιστήμια της χώρας και μετά το πέρας του Μουντιάλ οι θέσεις του θα μειωθούν σε 25.000 για τις ανάγκες των πανεπιστημιακών ομάδων. Στη συγκεκριμένη έδρα θα διεξαχθούν συνολικά 8 αγώνες, με το Δανία-Τυνησία να ανοίγει την αυλαία, και θα υπάρξουν ματς και για την προημιτελική φάση.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια

5. Aλ-Ραγιάν, Ahmad Bin Ali (40.000 θέσεις): Μια γραμμή μετρό έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνδεση της Ντόχα με αυτό το στάδιο που βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας, όχι μακριά από την έρημο.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Τα εγκαίνια του γηπέδου πραγματοποιήθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και θα παρακολουθήσουμε σε αυτό συνολικά 7 αναμετρήσεις (μεταξύ άλλων και για τη φάση των «16»). Το πρώτο ματς που θα γίνει σέντρα είναι το ΗΠΑ-Ουαλία για την πρεμιέρα του Β’ ομίλου.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

6. Ντόχα, Al-Thumama (40.000 θέσεις): Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το “taqiyah”, παραδοσιακό ανδρικό κάλυμμα κεφαλής της περιοχής.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021, στον τελικό του Amir Cup, και θα φιλοξενήσει συνολικά οκτώ αγώνες, μεταξύ άλλων και ενός ματς για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

7. Ντόχα, Stadium 974 (40.000 θέσεις): Αυτό το γήπεδο κατασκευάστηκε από 974 ανακυκλωμένα κοντέινερ και άλλα επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Θα αποσυναρμολογηθεί πλήρως μετά το τουρνουά.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Είναι το κοντινότερο γήπεδο στο κέντρο της Ντόχα και κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα φιλοξενήσει 7 αναμετρήσεις, εκ των οποίων και μία για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022.

8. Λουσάιλ, Lusail Iconic Stadium (80.000 θέσεις): Βρίσκεται σε μια πόλη που δημιουργήθηκε ειδικά για το τουρνουά και αυτό το στάδιο θα φιλοξενήσει τον τελικό.

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Τα γήπεδα

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό «στολίδι» και είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά μοτίβα σε μπολ και άλλα σερβίτσια του αραβικού και ισλαμικού κόσμου. Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός και τα βράδια φαίνεται σα να μιμείται τη λάμψη ενός φαναριού. Η πρώτη του χρήση έγινε τον Αύγουστο του 2022 για το πρωτάθλημα του Κατάρ.

Copyright © 2024 Overakiasss