Νέα Φιλαδέλφεια: Το βίντεο της οργής και της ντροπής από την επίθεση – Είναι όντως οπαδική;

Αν αυτό που συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Παρασκευής, 5 Απριλίου, με την επίθεση με ρόπαλα, σιδερολοστούς και μαχαίρια σε δύο αδέλφια, 19 και 23 χρόνων, ενέχει πολιτειακό σφάλμα, είναι το αρχέγονο: η οπαδική βία αρχίζει από την ταξική ανισότητα. Πρέπει να υπολογίζεται, παρ’ ότι οι δράστες δεν συνελήφθησαν, ότι πρόκειται για οπαδική βία, μια και τους φώναξαν “γαμώ την ΑΕΚ σας” πριν τους χτυπήσουν. 

Ο πατέρας των δύο παιδιών είπε ότι δεν είχαν αφήσει οποιαδήποτε ένδειξη πως όντως υποστηρίζουν την ΑΕΚ, που σημαίνει ότι τα τέσσερα καθάρματα που σταμάτησαν με το μικρό μαύρο αυτοκίνητο και, με βάση τη μαρτυρία, επιτέθηκαν στους δύο νέους χωρίς να έχει προηγηθεί κουβέντα, χρησιμοποίησαν την ομάδα της περιοχής ως πρόσχημα προκειμένου να δείρουν. Τα δύο αγόρια δεν διέκριναν πρόσωπα, μια και οι τρεις από τους τέσσερις είχαν καλύψει με κουκούλα τα πρόσωπά τους. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Το σκηνικό έγινε επί της λεωφόρου Δεκελείας και το όχημα διέφυγε με κατεύθυνση την Αχαρνών. Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και, με βάση την πληροφόρηση, οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Ως εκ τούτου, το σενάριο της οπαδικής επίθεσης έχει κάποια κενά, αφού, όπως ανέφερε ο πατέρας των παιδιών, δεν υπήρχε οποιοσδήποτε τρόπος για να γίνει κατανοητό αν είναι ΑΕΚ, αφού δεν ασχολούνται με οπαδικά. Οι δράστες συνήγαν ότι υποστηρίζουν την ΑΕΚ, αλλά φυσικά αυτός δεν είναι λόγος για να δείρουν δύο αγόρια, πολλώ δε μάλλον χωρίς να τους μιλήσουν. Η επίθεση αυτή παρέβη κάθε όριο, ακόμα και ηθικό, αφού οι δράστες φέρθηκαν σαν υποκείμενα τελευταίας υποστάθμης, τα οποία απλώς ήθελαν να χτυπήσουν βάναυσα δύο πιθανώς αγνώστους. Ο λόγος γίνεται φυσικά για σκουπίδια, από αυτά που πρέπει να καταλήγουν στις χωματερές και που πρέπει να τα ξεβράζει κάθε κοινωνία που έχει έστω και λίγο σεβασμό για τον εαυτό της. Τα τέσσερα ζωντόβολα ανήκουν στη χωματερή -και μόνο.