Μια σημαντική αλλαγή είναι έτοιμη να συμβεί, καθώς η UEFA σκέφτεται να σταματήσει τις κεφαλιές

Στην ιστορία του αθλητισμού, έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών αλλαγών, πολλών νέων κανόνων και μορφών σε κάθε άθλημα με την πάροδο του χρόνου, και ως το πιο διάσημο παιχνίδι στον κόσμο, το ποδόσφαιρο έχει δει επίσης πολλά νέα πράγματα και την κατάργηση/τροποποίηση διαφόρων κανόνων με την πάροδο του χρόνου.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, διεξάγεται μια συνεχής συζήτηση σχετικά με την περιορισμένη ή μη χρήση κεφαλιών στο ποδόσφαιρο. Έχουν ήδη ληφθεί πολλά μέτρα για να γίνει αυτή η αλλαγή από όλες τις κατηγορίες του παιχνιδιού σωστά για να βοηθηθούν οι παίκτες να προσαρμοστούν σε αυτή την αλλαγή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το γκολ από το κεφάλι είναι ένας από τους τρόπους για να ξαναβάλεις την μπάλα στα δίχτυα και έχουμε πολλά αξιομνημόνευτα γκολ που έχουν σημειωθεί από το κεφάλι σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Τα κόρνερ λαμβάνονται για να επιτευχθούν κεφαλιές, αλλά με την αφαίρεση των τίτλων από το παιχνίδι, τα κόρνερ’ δεν θα παραμείνουν σημαντικά.

Αρχικά, αυτή η αλλαγή εφαρμόζεται σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπως οι U12 και 16 του ποδοσφαίρου, καθώς η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλαβε έγκριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) για να δοκιμάσει ένα πείραμα στο οποίο οι παίκτες κάτω των 12 ετών δεν θα επιτρέπεται να παίζουν κεφαλιές στην προπόνηση. Αν αυτή η αλλαγή πετύχει, μπορεί να γίνει πάντα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ένας βασικός λόγος πίσω από αυτόν τον σημαντικό λόγο είναι η στάση της Χρονικής Τραυματικής Εγκεφαλοπάθειας (ΧΤΕ) για τις κεφαλιές, καθώς πιστεύουν ότι οι κεφαλιές είναι οι κύριες αιτίες θανάτου αρκετών ποδοσφαιριστών, οι οποίες, περιλαμβάνουν τα ονόματα του Jeff Astle, ενός πρώην επιθετικού της Αγγλίας, ο οποίος πέθανε λόγω ασθένειας που σχετίζεται με την καριέρα του και προκλήθηκε από το επανειλημμένο παίξιμο κεφαλιών και διαπιστώθηκε μετά θάνατον ότι έπασχε από ΧΤΕ.

Αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, καθώς πέντε μέλη της ομάδας της Αγγλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 επιβεβαίωσαν ότι έπασχαν από άνοια.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Το 2019, διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια μελέτης ότι οι ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τερματοφύλακες, έχουν τρεισήμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νευροεκφυλιστικές ασθένειες από ό,τι ο γενικός πληθυσμός.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2021, διαπίστωσαν ότι ειδικά οι αμυντικοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας ή παρόμοιας πάθησης στο μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους, και αυτό εξαρτιόταν από τον αριθμό των φορών που έκαναν κεφαλιά- μειώνοντας τον αριθμό, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν.

Ο Michael Lipton, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein της Νέας Υόρκης, διεξήγαγε ένα πείραμα στο οποίο συμπεριέλαβε ποδοσφαιριστές που εξασκούνταν στο ποδόσφαιρο επί 22 χρόνια και 11 μήνες κάθε χρόνο. Μετά την έρευνα που πραγματοποίησε σε αυτούς τους παίκτες, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες παρουσίασαν εγκεφαλική βλάβη και ανισορροπία της λευκής ουσίας. Η διαφορά ήταν ότι οι παίκτες που χτυπούσαν την μπάλα με την κεφαλιά τους κατά μέσο όρο 885 έως 1.550 φορές το χρόνο παρουσίασαν εμφανή μείωση σε τρεις περιοχές της λευκής ουσίας στον εγκέφαλο και παρατήρησε ότι οι παίκτες που χτυπούσαν περισσότερες από 1.800 κεφαλιές το χρόνο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν εγκεφαλική βλάβη.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια 

Αφού είδαμε αυτή την αλλαγή από την οπτική γωνία και των δύο πλευρών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα μειώσει σε κάποιο βαθμό την ένταση του παιχνιδιού, αλλά θα σώσει τους παίκτες από εγκεφαλική βλάβη αργότερα στη ζωή τους.