Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να κάνω το ρεκόρ Ευρώπης

Αυτονοήτως, σε χρονιά που δεν υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, ο κορυφαίος αθλητής κάθε χώρας βγαίνει από την παρουσία του σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Υπό αυτήν την έννοια, στην εκδήλωση για τα βραβεία ΠΣΑΤ, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου, ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το βραβείο για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή του 2022. Παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο. Όπου πάει, συγκεντρώνει πολύτιμο μέταλλο, συνήθως χρυσάφι. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Και φυσικά, όταν λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα βραβεία, το εννοεί. Αυτό που τον ενδιέφερε, όπως έγραψε και η Μαρία Καούκη στο sport24, ήταν τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι. Το όριο πρόκρισης είναι τα 8,27μ. και ο Τεντόγλου θα ήθελε να το κάνει τη… 1 Ιουλίου του 2023, που έχει δοθεί ως ημερομηνία έναρξης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Η δημοσιογράφος μέτρησε όλα τα άλματα που έκανε πάνω από αυτό το όριο το 2022 και τα έβγαλε… 19, ένα νούμερο που είναι εξοργιστικό. Δηλαδή έκανε σχεδόν ένα τέτοιο άλμα ανά 20 μέρες μέσα στο έτος. 

Το ίδιο τον ενδιαφέρει και το ρεκόρ Ευρώπης, που έχει ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάιερ από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2009, δηλαδή τα 8,71μ.: «Αυτός είναι ο στόχος μου για τους επόμενους μήνες στον κλειστό στίβο, το ρεκόρ Ευρώπης! Πάντως, πρέπει πρώτα να δω πώς θα εξελιχθούν οι αγώνες μου μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω ένα άλμα στα 8,70 μ., αν όλα πάνε καλά. Αυτό θέλω να πετύχω και φυσικά να κατακτήσω τον ευρωπαϊκό τίτλο στον κλειστό στίβο που έρχεται. Εννοείται πως για το καλοκαίρι στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

«Τροφή» γι’ αυτή τη δήλωση είναι φυσικά τα πολύ μεγάλα άλματα που πετυχαίνει στις προπονήσεις: «Πρόλαβα να ξεκουραστώ μετά το Diamond League και τώρα κάνω αρκετά δυνατές προπονήσεις. Είμαι πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερα από ποτέ. Το νιώθω. Πρώτη φορά έκανα άλματα, τώρα, αυτές τις μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλα κάτι τρελά άλματα! Φαντάζομαι ότι είμαι καλά, ξέρω ‘γω».

Σε ό,τι αφορά το βραβείο του κορυφαίου, δεν τον ένοιαζε. Έως και καθόλου: «Το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που ήθελα, με την έννοια ότι δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα για τα βραβεία. Βέβαια, είναι μια επιβράβευση και μια μεγάλη τιμή.

Θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές άξιζαν να είναι οι καλύτεροι της χρονιάς, επειδή ο καθένας ήταν ο κορυφαίος στον τομέα του. Αυτό θέλω να πω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκριθώ με έναν άλλο αθλητή άλλου αθλήματος ή άλλου αγωνίσματος. Εκτιμώ όλους τους αθλητές, όχι μόνο τα παιδιά που βραβεύτηκαν, αλλά και όλους όσοι προσπαθούν!»