Λιονέλ Μέσι: Για τον Ντιέγκο Μαραντόνα (Βίντεο)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στεκόταν με τον Πελέ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι το 2016. Ο Βραζιλιάνος ρώτησε τον Αργεντινό για τον Λιονέλ Μέσι. Τον ρώτησε αν είναι καλός άνθρωπος και η απάντηση του Μαραντόνα ήταν καταφατική, αλλά συμπλήρωσε ότι ο Μέσι «δεν έχει προσωπικότητα». Ο Πελέ έφερε το αντιπαράδειγμα του Ρομπέρτο Ριβελίνο από τη Βραζιλία που κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1970.

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Ο Μέσι κάπου θα έπρεπε να διαθέτει την προσωπικότητα, αλλά όχι σε προφανές μέρος, αφού ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν την εντόπιζε. Σε αυτόν τον «πίμπε ντ’ όρο», που έξι χρόνια ύστερα από εκείνη τη στιγμή θα του έμελλε να γίνει ο δεύτερος Θεός της Αργεντινής, ο πρωτότοκος του Μαραντόνα, ο «πελούσα», ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στη φτώχεια και έβγαλε νύχια από πολύ μικρός, δεν μπορούσε να διακρίνει την προσωπικότητα που θα του έδινε τον τίτλο ο οποίος θα έκανε ακόμα και παίκτες της εποχής του, όπως ο Γκάρι Λίνεκερ, να παραδέχονται την ανωτερότητά του ιστορικά.

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020, στην ηλικία των 60, και μοιάζει να ξορκίστηκε μια κατάρα. Μόλις 2,5 χρόνια μετά, όλα τα μάγια είχαν λυθεί. Η Αργεντινή, που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της, ένα Copa America, το 1993, πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο της Λατινικής Αμερικής το 2021 και έγινε πρωταθλήτρια κόσμου το 2022, στο Κατάρ. Η Νάπολι, που επίσης είχε να πάρει το πρωτάθλημα από το 1990, κέρδισε το scudetto το 2023 με περίπατο. Ο Μαραντόνα δεν ήταν εκεί για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ή να ακούσει ιδίοις ωσίν τι έκαναν οι απόγονοί του. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Κυρίως να διαπιστώσει την προσωπικότητα που ο ποδοσφαιριστής που πλέον θεωρείται από τη συντριπτική πλειονότητα ο κορυφαίος όλων των εποχών, διαθέτει και απλώς περίμενε τις συνθήκες για να την απλώσει στο τερέν και τα αποδυτήρια. 

Όχι κι άσχημα για κάποιον που ο Μαραντόνα αποκάλυψε, σε σχολιασμό παιχνιδιού, στην τηλεόραση της Αργεντινή, πως σε κρίσιμο ματς είχε τόσο άγχος που επισκεπτόταν συνεχώς την τουαλέτα. Κακή κουβέντα, όμως, για τις ανά καιρούς κριτικές του πιο σαφούς εκπροσώπου του ποδοσφαίρου των ποτρέρος, των καβαλάρηδων, στην Αργεντινή, δεν είπε. Ο Μαραντόνα, άλλωστε, τον είχε στηρίξει ανά περιπτώσεις, ιδίως σε εκείνες που ο Μέσι είτε αποχώρησε, όπως για λίγο το 2016, είτε σχολιαστές στα ΜΜΕ της χώρας δήλωναν ξεκάθαρα ότι δεν τον χρειάζονταν. Στις 31 Οκτωβρίου του 2023, στο θέατρο «Σατελέ» των Παρισίων, του αφιέρωσε το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας, που κατέκτησε για όγδοη φορά.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Ο Λιονέλ Μέσι θα σταματήσει σύντομα το ποδόσφαιρο, αλλά η γενναιοδωρία του, όσο κι αν δεν έχει την ίδια επιρροή με τις υπόλοιπες ικανότητές του, δεν πρέπει να υποτιμάται ως χαρακτηριστικό.