ΕΠΟ: Στο «ΓΣΠ» της Κύπρου ο τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας – Μία μέρα πριν τις εκλογές

 

Χωρητικότητας 22.800 θέσεων είναι το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, που πρόκειται να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου των Ανδρών, στις 20 Μαΐου, δηλαδή μία μέρα πριν τις εκλογές. Ο Τάκης Μπαλτάκος έκανε αυτήν την πρόταση στο ΔΣ της ΕΠΟ και πέρασε παμψηφεί. 

Αυτή η ημερομηνία είχε αρχικά επιλεγεί για τη διεξαγωγή του τελικού, που λόγω των εκλογών θα έπρεπε να αλλάξει, με εναλλακτική να ήταν το Σάββατο 27 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού, καθώς τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της «Αγια-Σοφιάς», ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 του πρώτου αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, ο γενικός διευθυντής του σταδίου «ΓΣΠ» της Λευκωσίας είχε μιλήσει στο Metrosport και είχε προτείνει τη διεξαγωγή του τελικού στο συγκεκριμένο γήπεδο: «Θα μπορούσε να γίνει ο τελικός στο Στάδιο, δεν έχουμε πρόβλημα να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα, έχει έγκριση επιπέδου «4» και έχουν πραγματοποιηθεί αγώνες και του Champions League μέχρι και τη φάση των «8». Θα έλεγα ότι το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν έχουμε κάποια κρούση ούτε από την ΕΠΟ ούτε από την Κυπριακή Ομοσπονδία, ο τελικός του Κυπριακού Κυπέλλου είναι 3 Ιουνίου και το γήπεδο είναι διαθέσιμο εκείνες τις ημερομηνίες για να υποδεχθεί τον τελικό.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στην Κύπρο, από θέμα ασφάλειας θα έλεγα ότι διασφαλίζουν καλύτερα τη διεξαγωγή του αγώνα, είναι πιο οργανωμένη η αστυνομία της Κύπρου από την ελληνική και υπάρχουν διακριτές εξουσίες. Στην Κύπρο υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων σε κάθε αγώνα και είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε οπότε θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στον τελικό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ήταν κάθετος στο ότι ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει το «Πανθεσσαλικό» για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων στην πόλη του.

«Όχι, δεν θα δώσουμε το γήπεδο για τον τελικό. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα το δώσουμε; Στον τελικό λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την πόλη μου πεδίο μάχης. Να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Γενικά είμαι υπέρ τού να γινόταν ο τελικός στον Βόλο, αλλά όχι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Στο γήπεδο, με τις γνώσεις που έχω, μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα ανοίξει μύτη, την πόλη πώς να την προφυλάξω; Να δίνουν ραντεβού θανάτου και να γίνουν πεδία μαχών έξω από το δημαρχείο και στην παραλία;

Σ’ αυτή την περίπτωση θα έρθουν και από τις δύο πλευρές φίλαθλοι, οπότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της πόλης», τόνισε.