ΕΠΟ: Ο Ολυμπιακός πάει CAS, απορρίφθηκε η έφεσή του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League με τον Παναθηναϊκό μπορεί και να έφτασε στο τέλος του αφού απορρίφθηκε η έφεσή του και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ για τη διακοπή του στο 49′, όταν ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε ύστερα από την πτώση κροτίδας. Ο Ολυμπιακός, με αυτόν τον τρόπο, έχασε το παιχνίδι 3-0 άνευ, τιμωρήθηκε με ποινή ενός βαθμού και δύο παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών στη Super League, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο. 

Οι αντιδράσεις από την πειραϊκή ΠΑΕ, με τον αντιπρόεδρο Κώστα Καραπαπά να αποκαλεί «έγκλημα» την απόφαση απόρριψης της έφεσης, επιβεβαιώνουν ότι θα φτάσει μέχρι το CAS, δηλαδή το διεθνές δικαστήριο της Λοζάνης. Μάλιστα ο Κώστας Καραπαπάς τοποθετήθηκε ευθέως χώρις να αφήσει περιθώριο αμφιβολίας για αυτό, αφού τόνισε ότι «θα προσφύγει στο CAS», οπότε ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα σύννομα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί. Η απόφαση του CAS δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ή νέα έφεση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση την προηγούμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, που πήρε την απόφαση για την τιμωρία δικαιώνοντας τον Παναθηναϊκό. Η Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, παρούσης της νομικής ομάδας του Παναθηναϊκού, η οποία συμμετείχε παρά το αίτημα του Ολυμπιακού, που επίσης απορρίφθηκε. Η διαδικασία διήρκεσε 2,5 ώρες και διακόπηκε λόγω της διαφαινόμενης έκτασής της.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Αρχικά, ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να μη συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή, η οποία στη συνέχεια άκουσε τα επιχειρήματα των δύο νομικών πλευρών.

Στο τέλος της εκδίκασης δόθηκε περιθώριο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για υπομνήματα και κατόπιν γνωστοποιήθηκε η απόφαση.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)