Εθνική Ελλάδας: Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στις παρυφές του Euro 2024 άνοιξε ξανά η πληγή των πέναλτι

Η εθνική Ελλάδας ήθελε να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 10 χρόνια, αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι στο παιχνίδι της Τιφλίδας με τη Γεωργία, 4-2, και δεν θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024 από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Ο αποκλεισμός στη διαδικασία, με τα άστοχα πέναλτι των Τάσου Μπακασέτα και Γιώργου Γιακουμάκη, ενέχει και μια ειρωνική σημειολογία, αφού στο τελευταίο παιχνίδι της σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η Εθνική αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Εθνική Ελλάδας: Από τον Γκέκα στον Μπακασέτα

Για την ακρίβεια, αυτά είναι τα μόνα δύο παιχνίδια που η Εθνική έχει παίξει ιστορικά στα πέναλτι. Το πρώτο, με την Κόστα Ρίκα στις 29 Ιουνίου, κρίθηκε στα πέναλτι μετά το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση, με μεγαλύτερη του Κώστα Μήτρογλου στην παράταση.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Στα πέναλτι, αστόχησε ο Φάνης Γκέκας και η Εθνική αποκλείστηκε στο ένα και μοναδικό νοκ άουτ ματς που έχει παίξει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Ουδείς θεωρούσε, τότε, ότι τα χρόνια που θα έκανε να βρεθεί ξανά σε μεγάλη διοργάνωση θα ήταν τουλάχιστον 12, αφού στη μεγαλύτερη ευκαιρία της, με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, έφτασε επίσης στα πέναλτι. Οι Τάσος Μπακασέτας και Γιώργος Γιακουμάκης αστόχησαν στο “Μπορίς Παϊσάτζε” και η Εθνική αποκλείστηκε στη διαδικασία που επρόκειτο να την στείλει ξανά, έπειτα από 10 χρόνια χοντρής λειψυδρίας, σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση.