Εθνική Ελλάδας: Ενδείξεις “αντίο” από Πογέτ μετά την υπόθεση Ταρίκο

Από τότε που… κατηγόρησε τον Μαρσέλο Μπιέλσα για το ποδόσφαιρο που παίζει η εθνική Ουρουγουάης, ο Γουστάβο Πογέτ έδινε την αίσθηση ενός προπονητή που δεν ήταν ακριβώς εδώ, ένας προπονητής της εθνικής Ελλάδας που ζει και αναπνέει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον Αργεντινό, ο οποίος μόλις είχε προσληφθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, έδειχνε ότι έθετε στην πραγματικότητα υποψηφιότητα. Επαγωγικά, αφού το έκανε για την εθνική ομάδα της χώρας του, θα το έκανε για οπουδήποτε καλύτερα. 

Το ζήτημα που ενέκυψε με την αμοιβή του Μαουρίσιο Ταρίκο, έφερε και την επιβεβαίωση ότι ελάχιστα νοιάζει τον Πογέτ αν θα τα έχει καλά με την ΕΠΟ. Ο συνεργάτης του είναι οκτώ μήνες απλήρωτος και για όποιον λόγο κι αν αυτό συμβαίνει, το διάστημα είναι πολύ μεγάλο. Παρ’ όλα αυτά, ο Πογέτ μίλησε ευθέως στους δημοσιογράφους και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί για την κατάσταση του Ταρίκο. Πέρα από την πανθομολογούμενη ευθύτητα του ομοσπονδιακού τεχνικού, το γεγονός ότι μίλησε για τον Ταρίκο, χωρίς να ερωτηθεί, δείχνει και ότι πρέπει να αναδείξει το ζήτημα και για χάρη του συνεργάτη του -και να προλάβει πιθανές κακές προαιρέσεις από εκείνους που θα έβλεπαν ότι λείπει- παρ’ όλα αυτά για να προβεί σε μια τέτοια τοποθέτηση, πρέπει να υποτεθεί ότι έχει ήδη συζητήσει με την ΕΠΟ για αυτό το ζήτημα και δεν έχουν φτάσει σε κάποια συμφωνία διαχείρισης, αρχικά, μέχρι να γίνει σαφές πώς θα ενεργήσουν από κοινού. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Το θέμα έρχεται στην επιφάνεια καθώς η εθνική ομάδα τελειώνει τις υποχρεώσεις της, την προσεχή Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, απέναντι στη Γαλλία στην «OPAP Arena», για τον προκριματικό του Euro 2024, που αναμένεται να διεξαχθεί στη Γερμανία το καλοκαίρι (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου). Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η Ελλάδα θα μείνει στην τρίτη θέση, πίσω από την Ολλανδία που θα περάσει απευθείας ως δεύτερη, και θα κοιτάξει να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση μέσω των μπαράζ στο Nations League, ο ημιτελικός των οποίων θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2024, και μάλιστα στην Αθήνα, και ο τελικός στις 26 του ίδιου μήνα. Ο Πογέτ “έδωσε” ψυχρά ένα ζήτημα που παραδοσιακά δημιουργεί ταραχές άμα τη δημοσιεύσει του, ως εκ τούτου, δεν είναι θέμα αν θα βρίσκεται στο Euro 2024, σε περίπτωση που προκριθεί η Εθνική, αλλά αν θα την οδηγήσει σε αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια του Nations League.  

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το ΑΦΜ του Ταρίκο

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την ΕΠΟ, η απάντηση είναι απλή και λιτή, που σημαίνει ότι δεν υποκρύπτονται δικαιολογίες. Ο Μαουρίτσιο Ταρίκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν ήθελε να βγάλει ελληνικό ΑΦΜ και έτσι δεν μπορεί να παραλάβει τους μισθούς του. 

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την αμοιβή του συνεργάτη του Γουστάβο Πογέτ Μαουρίτσιο Ταρίκο, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής.

“Ο κ. Ταρίκο παρά τις επανειλημμένες προτροπές των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΠΟ, αρνείται μέχρι και σήμερα να λάβει ελληνικό ΑΦΜ. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να εκδώσει νόμιμο παραστατικό και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί η ΕΠΟ να καταβάλει την αμοιβή του””