ΕΕΑ: Παραπέμπει τους Γιώργο και Νίκο Σαββίδη του ΠΑΟΚ για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε βαθμό κακουργήματος – Ανταπέδωσαν με μήνυση

 

Σε… μάχη με την Επιτροπή Επαγγελματισμού μπαίνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύστερα από την κλήση της πρώτης του Γιώργου και του Νίκου Σαββίδη, γιων του ισχυρού άντρα του οργανισμού, Ιβάν, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος. 

Το κλαμπ είχε κάνει τα… κουμάντα του, με πρωτύτερη ανακοίνωση καθ’ όλα εχθρική προς την ΕΕΑ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο. 

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Στην ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρεται: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι:

1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη

2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη

για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζινο εμπείρια

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Από τη μεριά τους, οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη θα κινηθούν νομικά εναντίον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και προσωπικά κατά του προέδρου της, Νίκου Τζουλάκη, που υπογράφει  δελτίο Τύπου την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, για την κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε απολογία.

Και αυτό διότι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης εκτός του ότι το συγκεκριμένο έγγραφο περιέχει ανυπόστατες και εσφαλμένες πληροφορίες, εκτιμούν ότι εκθέτει προσωπικά τους δεδομένα και για αυτό το λόγο θα κινηθούν νομικά εναντίον της Επιτροπής.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Σε ότι αφορά το κλήση αυτή καθ΄αυτή στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι δεν υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σαββίδη στην ημερομηνία που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου και κατ΄ επέκταση δεν υπάρχει «ψευδής δήλωση».