Αχιλλέας Μπέος: Στο εδώλιο για το “μαϊμού” στον Τετέι

Εντάξει, αν κάποιος όπως ο Αχιλλέας Μπέος προσβάλλει τους ομοφυλόφιλους με ειδεχθείς χαρακτηρισμούς στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του και χειροκροτείται όχι μόνο από το κοινό που ακούει την ομιλία του αλλά και στις κάλπες, με ποσοστό πάνω από 60%, γιατί να μην προσδιορίσει ως “μαϊμού” ένα μαύρο ποδοσφαιριστή; 

Στον Αχιλλέα Μπέο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, υπεύθυνο  Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, και έτσι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.   

Ο πρόεδρος του Βόλου αποκάλεσε μαϊμού τον Ανδρέα Τετέι, ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού των δύο ομάδων την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στο “Μιχάλης Κρητικόπουλος” της Καισαριανής για την 22η αγωνιστική της Super League, που έληξε 0-0. Ο Τετέι πήγε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει για ό,τι διημείφθη, καθώς πρώτα είχε μιλήσει για αυτό, μετατρέποντάς το σε ό,τι είναι, δηλαδή σημαντικό ζήτημα. 

Stoiximan  Κορυφαίες αποδόσεις για στοίχημα Online

Αχιλλέας Μπέος: Τι αναφέρεται στη δίωξη

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι “μαϊμού”.

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. 

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Αχιλλέας Μπέος: Τι τονίζεται στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ

Δυσφήμηση ποδοσφαίρου – Ειδικά πειθαρχικά αδικήματα

1. Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.
Αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου
Αν είναι θεατής με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, από έξι (6) μήνες μέχρι δύο (2) έτη και η ομάδα του με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ εφόσον είναι ΠΑΕ και από πεντακόσια (500) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ αν είναι σωματείο. 

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

2. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1 με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.
Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο δύναται να επιβάλλει, εκτός της χρηματικής ποινής που αναφέρεται στην παρ. 1, και την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) σε συγκεκριμένο τμήμα των εξεδρών του γηπέδου.

3. Οι ποινές του παρόντος άρθρου δύναται να επιβληθούν μειωμένες ή να μην επιβληθούν καθόλου εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ή η ομάδα είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος (-η) ή ήταν υπεύθυνος (-η) σε μικρό βαθμό για τις εν λόγω παραβάσεις, ή εάν υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά, ιδιαίτερα δε εάν οι παραβάσεις προκλήθηκαν σκόπιμα ώστε να αναγκάσουν την επιβολή των προβλεπομένων ποινών σε έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα.